Grip Bij Paaldansen

grip bij paaldansen

Grip bij paaldansen

❄️In de wintermaanden staan paaldansers vaak voor de uitdaging van verminderde grip❄️
Hier deel ik enkele inzichten die ik door de jaren heen heb opgedaan:

1. Warm-up is Essentieel
Grip is vaak het beste wanneer zowel je huid als de paal zijn opgewarmd. Zorg voor een grondige warming-up dit geldt uiteraard altijd maar besteed hier in de wintermaanden extra aandacht aan en overweeg zelfs een extra warme (bijv. Fleece) joggingbroek om je benen goed op temperatuur te krijgen. Bij een droge huid kan het helpen als je huid heel licht transpireert.

2. Bodylotion
Veel bodylotions verminderen grip, maar gelukkig zijn er ook producten zoals de Vaseline bodylotion in de gele fles die gunstig kunnen zijn bij een droge huid. Gebruik dit echter niet vlak voor je gaat trainen en test van te voren uit of je huid er echt niet te vettig van wordt, ook niet wanneer je gaat zweten.

3 Grip Producten bij droge huid
Overweeg grip producten zoals ‘Dew Point’ voor droge huidproblemen. Tip: Breng het ruim van tevoren aan, zodat het kan intrekken. Als je handen niet droog zijn raad ik aan je handen te wassen na het insmeren omdat deze anders te vet kunnen zijn.
Glycerol is een van de hoofdbestanddelen van Dew point. Dit is een kleurloze suiker-alcohol en wordt onder andere gebruikt als vochtvasthoudend middel in cosmetica.Voor de doe het zelfers onder ons je kunt uiteraard ook zelf een spray maken met Glycerol.
Wanneer je dit alleen met water mengt blijft het niet lang houdbaar. Bij dew point zijn er extra bestanddelen toegevoegd (Distilled Water, Vegetable Glycerin, Phenoxylethanol and Calphryl Glycol). Er zijn ongetwijfeld recepten op internet te vinden.

5. Geen droge huid.
Voor een vette huid of bij transpiratie werkt bovenstaande juist averechts. In dit geval kan vloeibare magnesium effectief zijn. Dit droogt je huid. Er zijn verschillende merken en varianten verkrijgbaar. Het verschilt per huidtype welke variant het beste werkt.

5. iTac voor Stevige Grip
Als alle andere opties falen, is iTac, een krachtige oplossing om stevig aan de paal te blijven plakken. Zorg er wel voor dat je de paal grondig reinigt na gebruik.

6. Sticky Leggings
Het aanschaffen van sticky leggings is een alternatief. Deze leggings met latex-achtig materiaal bieden extra grip. Houd er echter rekening mee dat ze strak moeten zitten om schuren te voorkomen, en sommige oefeningen minder comfortabel kunnen zijn. Ook zijn deze leggings niet handig bij het maken van combinaties of drops in de paal. Maar ben je een echte koukleum dan is dit wellicht voor jou een uitkomst.

Ontdek wat het beste voor jou werkt dit verschilt per huidtype en soms ook per lichaamsdeel.

Scroll naar boven