Voordelen van paaldansen

voordelen van paaldansen
Paaldansen is een ‘total body workout‘. Als je regelmatig aan paaldansen doet verhoogt je kracht en spiermassa en verbetert de lichaamshouding. Ook merk je al snel Verbetering van flexibiliteit en balans. Onze choreo en sexy pole lessen zijn daarnaast ook nog eens een waanzinnige cardiovasculaire training. Je conditie en uithoudingsvermogen verbetert en daarnaast verbrand je tijdens onze lessen veel calorieën, dit bevordert gewichtsverlies.
 
*Mentale voordelen van paaldansen*
Paaldansen is een activiteit die niet alleen een geweldige workout is, maar ook een krachtige boost kan geven aan je zelfvertrouwen en mentale welzijn.
Paaldansen vereist kracht, en ik bedoel niet alleen in je armen. Het traint je hele lichaam, van top tot teen. Naarmate je sterker wordt en nieuwe moves onder de knie krijgt, voel je je sterk en zelfverzekerd. Tijdens krachttraining komen ook allerlei geluk stofjes in de hersenen vrij waardoor je stemming verbetert.
paal dans Leiden
Terwijl je paaldanst leer je je lichaam op een nieuwe manier kennen. Je ontdekt de kracht en lenigheid waarvan je niet wist dat je die had. Dit leidt tot een grotere waardering en liefde voor je eigen lichaam. Je gaat je lichaam niet alleen meer waarderen om hoe het eruitziet maar vooral ook om wat het kan.
paaldansen Leiden – zelfvertrouwen
Het leren van nieuwe paaldansmoves kan best eng zijn in het begin. Maar elke keer dat je een angst overwint en een nieuwe techniek onder de knie krijgt, groeit je zelfvertrouwen. Je begint te geloven dat je meer aankan dan je ooit had gedacht, zowel op als naast de dansvloer.
Paaldansen is niet alleen fysiek uitdagend, maar ook emotioneel bevrijdend. De positieve sfeer tijdens paaldanslessen en de aanmoediging van mede-dansers creëren een omgeving waarin je je gewaardeerd voelt. Die positieve vibes dragen bij aan het versterken van je zelfvertrouwen.
Paaldansen is een vorm van zelfexpressie. Je hebt de vrijheid om je eigen stijl te ontwikkelen en je emoties te uiten door middel van beweging. Dit helpt je om meer in contact te komen met jezelf en om trots te zijn op wie je bent. En trots zijn op jezelf is de ultieme booster voor zelfvertrouwen.
Kortom paaldansen is de ultieme workout voor lichaam en geest
Scroll naar boven